S dna mora izvađeno 2400 boca vina nakon 12 mjeseci dozrijevanja

6. kolovoza 2018. :

HRVATSKA VINA

Banner

Proteklog je vikenda u Iki s dna mora, nakon što su odležale 12 mjeseci, izvađeno 2400 boca vina. Vađenje boca iz mora održano je u sklopu tardicijske manifestacije "Vino i vruje" . Vatrogasci DVD-a Opatije uz pomoć ronioca imali su ugodan zadatak. Ovaj put su umjesto gašenja požara vinom gasili žeđ.
Podvodni kraški izvori "vruje"na području Ike prirodni su fenomen. Nalaze se na dubini od 22 metra i poput frižidera vrlo prikladni za dozrijevanje vina. Iskusni somelijeri su takva vina ocijenili kvalitetnijim od drugih koji dozrijevaju u uobičajenim uvjetima.

Ova vina postižu cijenu do 1500 kn po butelji.


S dna mora izvađeno je vino više vinarija,ukupno 2400 butelja: MIKLAUŠIĆ, PETRAČ, ANDRIJA, PRELAC, KABOLA, PLOVANIĆ I ILIČKI PODRUMI .
Vađenje vina s dana mora popračeno je bogatim zabavnim programom uz kulinarsku i vinsku ponudu. Provedena je i akucija vina a mogla su se i degustirati vina vinara koji su sudjelovali u manifestaciju "Vina i vruje".


Ove godine u vruje će se potpoiti 3000 butelja čime manifestacija "Vina i vruje" dobija još veće značenje.


Vineske ceste u Hrvatskoj


izvor: poduckun.net /made-in-croatia.com.hr
foto i video:poduckun.net
 

Podijelite članak

Natrag