Održana modna revija zagrebačkih obrtnika

4. studenog 2019. :

MODA

Banner

Modna revija zagrebačkih obrtnika, 84. "Zlatna igla", održana je sinoć u City Plaza Zagreb. Kao i svaki put dosad, na reviji su sudjelovali predstavnici različitih grana zagrebačkog obrtništva u organizaciji Udruženja obrtnika grada Zagreba - modni dizajneri, frizeri, postolari i drugi, a posebnost ovogodišnje "Zlatne igle" je u tome što su samostalan izlaz imali frizeri i kozmetičari.

Na "Zlatnoj igli" sudjelovali su: Modna manufaktura Mustre, Nit by Ana Žarković, modna dizajnerica Iva Karačić, AJD sign by Antonia Jakšić Dorotić, Otvoreni atelijer Milena - modni dizajner Milena Rogulj, Mara Etno Butik, Krojački obrt Jura, Stolnik, Obrt za dizajn Kad-tad, Modni salon Dora, XD Xenia design, DNK Nada Došen, Gala, Muška moda Šabić, modni dizajner i samostalni umjetnik Igor Galaš, Krzno Sumrak i Vjenčanice Ljubav.

Tema Mustri bila je primjena dorađenih tekstilnih i pletenih materijala u oblikovanju modela korištenjem raznih tekstilnih tehnika, Ana Žarković u zagasite je tonove donijela igru, a Iva Karačić svježinu za svaki dan na pomalo drugačiji način. AJD'sign kolekcija poslovne elegancije namijenjena je sofisticiranim urbanim ženama, koje u svim prigodama žele udobnost i profinjenost, a kolekcija Mara sastoji se od jednostavnih crnih i bež dugih haljina te svečanih kompleta koje su ukrašeni ornamentima pletara. Milena Rogulj predstavila se kolekcijom nadahnutom našom etno baštinom, haljine Gala inspirirane su glamurom i crvenim tepisima, a kolekcija Stolnika je raskošna i romantična s prizvucima baroka.

Dizajnerica Nada Došen predstavila je potpuno crnu kolekciju u znak sjećanja na dragu kolegicu i prijateljicu Nadu Kobali, a nosili su prigodna pokrivala za glavu iz Nadinog ateliera. XD Xenia design ponovno je oduševila svojim unikatnim stilom i jedinstvenim dizajnom, dok su Muška moda Šabić i Igor Gaša unijeli dašak decentnosti i elegancije u muški svijet mode. Krzno Sumrak prati svjetske trendove kvalitetnim odjevnim predmetima od plemenitog krzna, a Vjenčanice Ljubav predstavile su inspirativne kreacije za predstojeće razdoblje "protkane ljubavlju".

Frizeri i kozmetičari predstavili su se neobičnim i odvažnim kreacijama. Nastupili su: Vida j.d.o.o., Frizerski salon Zanetti, Frizerski salon Lucija,  Frizerski salon Cool, Frizerski salon Gracia, Frizerski salon Kefa, Ana frizerski salon, Frizerski studio Stil, Kozmetički salon De Luxe, Kozmetički salon Valeno, Kozmetički salon Xenija, Kozmetički salon Andrea i Kozmetički salon Karma.

Prva "Zlatna igla", tradicionalna obrtnička modna revija, održana je 15. listopada daleke 1935. godine u Zagrebu, kada su po uzoru na kolege iz Pariza, pred oduševljenu publiku stali najpoznatiji zagrebački modni obrtnici, kojima su se pridružili frizeri, postolari te ostali majstori svog zanata.

više forografija je u albumu jutarnji list

har/made-in-croatia.com.hr
foto:jutarnji list

Podijelite članak

Natrag