Hrvatski ljuti umaci osvajaju domaće i strane kupce

28. rujna 2020. :

HRVATSKI PROIZVODI

Banner

Iako je kriza s koronavirusom malo usporila poslovanje i planove ove hrvatske marke ljutog umaka, uspjeli su povećati broj sadnica i ove godine te kao takvi realno mogu očekivati ​​veće prinose. Ova hrvatska priča o ljutom umaku započela je prije sedam godina otvaranjem OPG –a  obitelji Vrbanec iz Igrišća (Zagrebačka županija) a dvije godine kasnije registrirana je i tvrta za maloprodaju, veleprodaju i marketing marke. "Krajem prošle i početkom ove godine imali smo ulaganje u deset novih staklenika ukupne površine 1.500 četvornih metara. Također smo planirali dovršiti proširenje pogona za preradu, ali to sada ide nešto sporije zbog situacije s pandemijom koronavirusa. Povećali smo broj sadnica, ali ne značajno jer očekujemo prinos do 40 posto veći nego lani zbog novih staklenika. Dakle, to je isto područje u kojem imamo veći prinos. Površina na kojoj danas uzgajamo proizvode je nešto manja od jednog hektara, a sve su nam plantaže pod staklenicima ili protugradnim mrežama, pa vrijeme neće imati veći utjecaj na naš prinos '', otkrio je Goran Vrabec, direktor i osnivač hrvatske tvrtke s umacima Volim ljut.

Kada su započeli proizvodnju, imali su samo nekoliko ljutih umaka na svoje ime, a danas je ponuda puno znatno šira. Zajedno sa njihovim sezonskim artiklima i poklon paketima, taj broj narastao je na dvjestotinjak proizvoda. Proizvodi Volima ljuto mogu se kupiti putem web trgovine, u vlastitoj trgovini Spicy Days te u malim specijaliziranim trgovinama diljem Hrvatske . Iako je zbog koronavirusa trgovina Spicy Days  neko vrijeme bila zatvorena  prihod od prodaje  nadoknađivan je internetskom prodajom koja se drastično povećala u tom razdoblju.

Od ukupnog prihoda  s ljutim umacima, webshop im donosi oko 35 posto, a surađuju i s više od 350 restorana i drugih ugostiteljskih i ugostiteljskih objekata. I taj broj raste.

GASTRO-slani proizvodi  

"Naši najprodavaniji proizvodi su naši fermentirani umaci, Vrabasco, Vrabanero i Brutalero, koji dijele jednaku prodaju tijekom cijele godine. Ukupna količina ovih devet umaka koji se proizvode godišnje iznosi oko 25 000 komada. Trenutno radimo na novim začinskim solima koje će biti u novom pakiranju i na jednom specifičnom umaku s receptom s Dalekog istoka. Posljednji proizvod koji smo predstavili bio je ljuti umak Green Cherry, koji je napravljen prema receptu pobjednika prošlogodišnjeg natjecanja HomeChili za najbolji ljuti umak '', otkrio je direktor i vlasnik tvrtke Goran Vrabec.

 GSATRO PROIZVODI-začini

Direktor Volim ljuto također je otkrio da manju količinu svojih proizvoda izvoze u specijalizirane prodavaonice diljem Europske unije (EU), a svoje proizvode čak plasiraju na Amazon putem partnera. Poznati su i po suradnji s drugim hrvatskim proizvođačima i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima od kojih se stvaraju novi hit proizvodi. Trvtka u ponudi ima i gotove vrlo praktične za domaćinstvo gotove pakete .

GSATRO PAKETI

prijevod  made-in-croatia.com.hr
eng.tekst:  total-croatia-news.com

Podijelite članak

Natrag