Dalmatiner je najljepši pas u Europi

16. listopada 2018. :

IZLOŽBA PASA U VARŠAVI

Banner

Prestižnu titulu naljepšeng u Europi odnijeo je dalmatinski pas DUDU na izložbi pasa u Varšavi. Za titulu najljepšeg natjecalo
se 15500 pasa iz čitavog svijeta.Dalmatinski pas znan kao DuDu, službenog imena Dalmino Vodoo Vision, proglašen je najljepšim psom svih pasmina na Europskoj izložbi pasa koja se se od četvrtka do nedjelje održavala Varšavi. Ovo je najveći uspjeh u povijesti hrvatske kinologije, po prvi se put jedna autohtona hrvatska pasmina, k tome iz hrvatskog uzgoja i hrvatskog vlasnika (!), našla na postolju jedne europske izložbe.

Dudu je, naime, uzgojen u Hrvatskoj, u uzgajivačnici Željke Halper Dražić iz Zagreba, koja je i njegova vlasnica. Dudu je ostvarivao izuzetne rezultate i ranije, osvajao brojne izložbe i titule, ali ovaj je uspjeh osobit i zbog činjenice da se natjecao u razredu veterana, on će u prosincu napuniti 9 godina, a vrlo se rijetko događa da psi u toj dobi osvajaju najveće svjetske i međunarodne titule.


Titulu je DuDu-u dodijelio Andrzej Kaźmierski, profesor zoologije i jedan od najuglednijih poljskih i europskih kinoloških sudaca. Ukupno je na izložbi bilo prijavljeno 15.500 pasa iz čitavoga svijeta.

made-in-croatia.com.hr
foto:hks.hr

 

Podijelite članak

Natrag