hrvatski svjećnjak

Podjelite

Hrvatski svijećnjak
proizvod: svjećnjak
materijal: brački kamen
sadržaj: svijećnjak ukrašen glagoljicom 8x8x8 cm, 2 svijeće 8 cm, certifikat, knjižica
težina: sviječnjak 1,5 kg, s kutijom 2,40 kg
pakiranje: kutija od punog drva
podrijetlo: hrvatski proizvod
namjena: unikatni poklon trajne vrijednosti
šifra: 219

NAPOMENA: proizvod je ogledni

NAMJENA
(rođenje, krštenje, krizma,vjenčanje.....)

Komadić obiteljskog blaga koji ostaje iza nas kao trag postojanja onima koji nas nasljeđuju.
Svijećnjak će svoje mjesto pronaći  u svakoj hrvatskoj obitelji.Isklesan je da svjedoči o lijepim trenutcima u životu njegovog vlasnika te da plamen Svijeće mira bude upaljen u svim njgovim posebnim životnim prigodama. Svijećnjak se izrađuje za svaku obitelj posebno i samo jednom za trajno svjedočenje i uspomenu.


MATERIJAL IZRADE

Hrvatski svijećnjak isklesan je od čistog bračkog kamena koji je ljepotom i kvalitetom već stolječima prepoznat. Od bračkog kamena izgrađene su slavne građevine: parlament i Novi dvor u Beču, mađarski parlament, namjesničke palače u Trstu, nekolicine povijesnih građevina Venecije, šibenska katedrala, Dioklecijanove palače u Splitu ali i sama Bijele kuće u Washingtonu i brojne druge.

DIZAJN I DIJELOVI SVJEČNJAKA

Dizajn Hrvatskog svijećnjaka simbiozom povijesnih simbola oživljava hrvatsku i povijest hrvatskog naroda.

Oblik kocke određen je poljem hrvatskog grba, a svaku njezinu bočnu stranicu krasi po jedno glagoljičko slovo. Čitajući ih zajedno ona otkrivaju svoje kršćansko značenje, tvore riječ - AMEN. Glagoljica, kao starohrvatsko pismo, pojavljuje se i na znamenitoj Bašćanskoj ploči iz Jurandvora na otoku Krku. Ne samo da je glagoljica bila naše tisućljetno pismo, već su Hrvati jedini narod koji je uspio u liturgiji zadržati narodni jezik - glagoljanje te vlastito pismo - glagoljicu.

Gornja ploha svijećnjaka maleni je svojevrsni kameni poklopčić, koji strukturom podsjeća na hrvatsku šahovnicu od znamenitih 25 polja, a ispod kojeg se krije utor za Svijeću mira urešenu posebnim grbom Hrvatskog svijećnjaka.

Donja ploha kocke rezervirana je za ugravirani unikatni broj svakog pojedinog svijećnjaka. Ovaj je broj poveznica između vlasnika svijećnjaka i njegove obitelji s Registrom vlasnika Hrvatskog svijećnjaka. Dimenzije kocke su 8 x 8 x 8 cm, a s obzirom da je riječ o punom bračkom kamenu masa samog svijećnjaka je 1,5 kg.

Svijeća mira visine 8 cm ukrašena grbom Hrvatskog svijećnjaka.

Potvrda izvornosti (Certifikat) kojom se dokazuje izvornost i ekskluzivnost svakog primjerka svijećnjaka s upisanim unikatnim brojem te s ostalim informacijama vezanim uz zaštićeni industrijski dizajn Hrvatskog svijećnjaka.

Knjiga „Hrvatski svijećnjak“ 14 x 12.5 cm
Knjižica u koju se upisuju podaci o obitelji vlasnika te podaci o budućim naraštajima kao nasljednicima svijećnjaka, sadrži i unikatni broj svijećnjaka, informacije o procesu nastanka Hrvatskog svijećnjaka kao i prigodne molitve.

PAKIRANJE

Hrvatski svjećnjak s pripadajućim dijelovima nalazi se u kutiji od punog drva vanjske dimenzije 20(D)x15(Š)x11(V)cm.
 

Pošalji upit
Natrag