hrvatski šah u kutiji

Podjelite

Hrvatski šah u kutiji
proizvod: šah komplet s  hrvatskom legendom
materijal: mesing,aluminij,drvo
figure: svaka figura predstavlja lik HR.povijesti:kralj Tomislav,kraljica Jelena..
Dimenzije kutije od punog drva : 41,5x41,5x6,5cm 
Dimenzije ploče: 41,5 x 41,5 x 6,5cm
težina kompleta: 7,5 kg
motivi: hrvatske povijesne ličnosti
odljevak: Hrvoje Uremović, kipar
podrijetlo: hrvatski proizvod
namjena: ekskluzivni poklon proizvod
sifra: 027
 

Legenda kaže da je u jednom od brojnih ratova hrvatski (vođa) knez pao u ropstvo. Njegov tamnčar, vladar, strastveni igrač šaha, čuvši da je i knez jako dobar igraè, predloži mu okladu.
Pustit će ga na slobodu ako odigraju tri partije šaha i ako ga knez u sve tri partije pobijedi! Knez to prihvati. I zaista, u sve tri partije on pobijedi svog suparnika te vrati svoju slobodu. Iz zahvalnosti i na sjeæanje, knez na svoj barjak stavi šahovsku ploèu- Šahovnicu koju narod prihvati kao nacionalni simbol i znamen slobode.

Iako svaka legenda uljepšava stvarnost, činjenica je da su se Hrvati pod svojim grbom stoljećima borili za svoj rod i svoje ime. Na burnim prostorima Europe stoljećima su Hrvati tražili svoje mjesto i opstanak. Vjerovali su da i oni imaju pravo na postojanje, na svoje ime, jezik, vjeru i kulturu. Generacije i generacije gradile su i branile svojom ljubavlju i životom svoju domovinu – Hrvatsku.
Iako su stoljećima sticali ime kao hrabri ratnici i vjerni saveznici služeći tuðim interesima, Hrvati su uvijek željeli da se i njihov barjak vije tamo gdje su oni. Legenda o šahu spojena je sa željom Hrvata za slobodom, za svojom državom i domovinom. Kao da se u toj stoljetnoj težnji isprepliće umješnost kombiniranja 16 šahovskih figura i vještina preživljavanja na ovim burnim, surovim i povijesno nemirnim prostorima dodira različitih civilizacija.
Ova prelijepa zemlja na tako malom prostoru spaja plavetnilo mora, svježinu planina i mirnoæu prostranih ravnica. Njezini ljudi prihvaćaju goste srdaèno i otvorenog srca. Uživaju u životu i u svojoj prelijepoj zemlji! Pridružite im se igrajući šah i putujte u prošlost ovog drevnog naroda. Neka vas figure nose kroz stoljeæa povijesti! Uživajte u igri i uspomenama iz Hrvatske

Pošalji upit
Natrag