glagoljične puzzle

Podjelite

Glagoljična slagalica (puzzle)
proizvod: puzzle/ slagalica
materijal: biorazgradive plastika , 3D animacija 
slagalica: preklapanje 27 slova u dva pisma (latinično i glagoljično), svako slovo ima dodatak na  Brailleovom pismu
slaganje: spajanjem pojedinačnih ”tropismenih puzzli” tvore se razne riječi koje se čitaju na dva odnosno tri različita pisma.
malo slovo:  4,5x4, jedno slovo pakirano u PVC kutiju ,slova se slažu kao puzzle
veliko slovo: 6cm , slova se slažu u željenom nizu (ne puzzle), pakiranje više slova u kartonskoj kutiji
dodatak: opis proizvoda na papiru na hr i eng jeziku
mogučnost: izrada glagoljicčnih slova prema željenoj dimenziji
podrijetlo:hrvatski proizvod
namjena: hrvatski suvenir / poklon proizvod /  druge namjene
šifra: 608


Slagalica- TROPISMENE GLAGOLJIČNE PUZZLE  obuhvaća 27 slova latinične abecede preklopljena sa slovima glagoljične azbuke, pojedinačno smještenih svako na svoju puzzlu koje su istih dimenzija kako bi se mogle međusobno spojiti. Na svakoj puzzli, ovisno o latinično/glagoljičnom slovu koje se nalazi na njoj, otisnuto je to isto slovo na Brailleovom pismu kako bi ga mogle pročitati slijepe i slabovidne osobe, zbog toga i jeste naziv “tropismene”, latinica-glagoljica-brailleovo.

Gledajući puzzle iz jednog kuta slovo se čita na latiničnom pismu, zakretanjem i pogledom iz drugog kuta isto slovo se čita na glagoljičnom pismu, slijepa/slabovidna osoba opipom to isto slovo čita na Brailleovom pismu.

Kombinacijom/spajanjem takvih pojedinačnih”tropismenih puzzli” mogu se tvoriti razne riječi ili rečenice koje se čitaju na dva odnosno tri različita pisma.

TROPISMENA GLAGOLJIČNA SLAGALICA (PUZZLE)  je originalna i nešto slično ne postoji na tržištu, na jednoj puzzli se nalazi 1 slovo, s 2 pisma u 3Dimenzije + to isto slovo čitljivo na Brailleovom pismu.

Filament/materijal od kojeg je izrađena „Tropismena glagoljična slagalica“ je biorazgradivi PLA (zelena plastika) umjetni materijal, izrađen od kukuruznog škroba i drugih obnovljivih biljnih resursa te ne zagađuje okoliš nego se pod utjecajem vanjskih faktora, sunca i kiše razgradi i vraća u prirodu kako bi se ciklus ponovio.

Svaki dio slagalice odnosno svaka puzzla je unikatno izmodelirana na kompjuteru te kasnije izrađena uz pomoć 3D printera.

Dolazi upakiran u kutijicu,zalijepljen na podlogu na kojoj je napisano slovo na latinici i glagoljici tako da turisti mogu lakše prepoznati o kojem se slovu radi. Ispod slova,upakirano u kutijici nalazi se papirić na kojemu nešto više piše o samim puzzlama te o glagoljici na hrvatskom i engleskom jeziku.

 

 

 

Pošalji upit
Natrag