hrvatski grb na drvenom postolju

Podjelite

Hrvatski grb na drvenom postolju
materijal: metal lni grb posrebren / bakren, drveno postolje
odlijevak:10x6,5 cm, s postoljem 13 cm.
kutija: 12,5x8x17 cm
tezina: 540 gr
pakiranje: drvena kutija, stakleni poklopac se
otvara na povlacenje
brošura: hrvatski i engleski jezik
namjena: poklon proizvod
podrijetlo: hrvatski proizvod
sifra: 181


Prikazan hrvatski grb odliven je u masivnom cinku, zatim je površinski obrađen u starom srebru. Dimenzije odlijevka su 10 cm x 6,5 cm, sa drvenim postoljem proizvod je visok 13 cm.
Proizvod se standardno pakira u kutiju od punog drva sa ležištem po mjeri. Kutija se otvara putem pomicanja ploče od prozirnog pleksija. Sastavni dio kompleta je također papirić sa opisom značenja grbova.   
Ukoliko ste zainteresirani za proizvod po mjeri, npr. odlijevak u obliku Vašeg korporativnog loga, također postoji i takva mogućnost (cijena na upit).

Grb Republike Hrvatske povijesni je hrvatski grb u obliku štita. On je dvostruko podijeljen vodoravno i okomito u dvadeset pet crvenih i bijelih (srebrenih) polja, tako da je prvo polje u gornjem lijevom kutu štita crvene boje. Iznad štita je kruna s pet manjih štitova s povijesnim grbovima poredanih s lijeve strane štita na desnu stranu ovim redom: najstariji poznati grb Hrvatske, grbovi Dubrovačke Republike, Dalmacije, Istre i Slavonije. Visina manjih polja u kruni je dva i pol puta manja od visine polja na glavnom štitu, dok je širina svih polja ista.

O hrvatskom grbu

Najstariji poznati grb Hrvatske sadrži u štitu na plavom polju žutu (zlatnu) šesterokraku zvijezdu s bijelim (srebrenim) mjesecom.
Grb Dubrovačke Republike u štitu na modrom polju sadrži dvije crvene grede.
Dalmatinski grb sadrži u štitu na plavom polju tri žute (zlatne) okrunjene leopardove glave.
Istarski grb sadrži u štitu na modrom polju žutu (zlatnu) kozu okrenutu ulijevo s crvenim papcima i rogovima.
Slavonski grb sadrži u štitu na plavom polju dvije poprečne bijele (srebrne) grede, a između dvije grede je crveno polje po kojemu nalijevo korača kuna. U gornjem plavom polju je žuta (zlatna) šesterokraka zvijezda. Čitav grb je obrubljen crvenom trakom.
Prvi put je hrvatski grb prikazan na genealogiji Habsburgovaca iz 1508/1512. godine. Vjeruje se da se ovaj grb javlja i ranije. Nalazi se i na spomen-taliru iz 1525.te u pečatu isprave izbornoga hrvatskoga sabora u Cetinu od 1. siječnja 1527., kad je Ferdinand I. izabran za kralja Hrvatske.
 

Pošalji upit
Natrag