Hrvatska
glazbena scena

  6.rujna 2010.
Glazbeni festival "Zlatne žice Slavonije" od 2.do 5. rujna , Požega 2010
Pobjednička pjesma: Alen Vitasović "Sritna pisma"


više

21.kolovoza 2010.
13.Večeri dalmatinske šansone, Šibenik 2010

FINALNA VEČER-pobjednici

VIDEO 26.lipnja 2010.
Melodije Istre i Kvarnera "MIK 2010"

VIDEO 26.lipnja 2010.
50. festival zabavne glazbe SPLIT 2010.
FINALNA VEČER

28.svibnja 2010.
U finalnoj emisiji RTL showa Hrvatska traži zvijezdu KimVerson i Vilibald Kovać
U osomoj polufinalnoj emisiji gledateli su odlučili i show je napustio treči polufinalista Duje Stanišić. Napuštajući show Duje je izjavio da odlazaskom iz showa nije razočaran jer se pjevanjem namjerava i dalje baviti.Reko je također da da je imao predosječaj da će ovog puta on napustiti show.
Tema polufinalne emisije bile su milenijske pjesme, a pjesme koje su izvodili polufinalisti oduševili su gledatelje a zadovoljni su bili i članovi žirija.Najviše pohvala ovog puta je dobio Vili. a Kim.

Slijedeći petak, 04. lipnja, finalisti Kim i Vilibald bore se za titulu nove hrvatske zvijezde.Tko će to biti tek će se vidjeti.

 

   

 21.svibnja 2010.
Juraj Jurlina ispao u pred polufinalnoj RTL showu Hrvatska traži zvijezdu
Juraj Jurlina, rođeni roker kako su ga okarakterizirali članovi žirija ispao je iz showa u osomoj emisiji. Rastanak s  kandidatima uvijek je tužan no ovog puta je rastanak s Jurlinom posebno težak bio voditeljici Antoniji koja je imala za njega posebne simpatije.

U polufinale ulaze Vilibald Kovač, Kim Verson i Duje Stanišić. Show je započeo zajedničkom izvedbom pjesme "Walking on Sunshine" a potom su  kandidati nastupali pojedinačno. Tijekom većeri svaki  je kandidat izveo po tri pjesme na temu 80-te. Žiri u sastavu  Tony Cetinski, Anđa Marić i Goran Lisica Fox  bili su zadovoljni stilingom i  izvedbema kandidata  i nismu imali značajnijih primjedbi. 
Gost večeri bila je Natali Dizdar i Martina Vrbos. Natali je premijerno otpjevala svoju pjesmu „Mjesecu je dosadno.“ Za slijedeću live emisiju kao gosta većeri voditeljica Antonija Blaće najavila je Severinu.U prethodnoj emisiji gostovala je Indira Vladić i grupa “ Kolonija“

Toni Cetinski za svoj koncert koji će održati  24. srpnaj u Umagu već je pozvao 3 od pet kandidata koje želi pozvati. Prvi poziv je dobio Duje stanišić, druga je Kim Verson a treći poziv je dobila Maja Malić. Preostaju još dva poziva a tko će to biti doznatć će se do kraja showa Hrvatska traži zvijezdu
MIC


15.svibnja 2010
RTL-ov glazbeni show "Hrvatska traži zvijezdu" ulazi u zvršnicu
Jurica Gorša,kauboj iz Valpova sinoć ispao iz showa

Sa suzama u očima Gorša se oprostio od svojih prijatelja s
kojima se , kako sam kaže, zbližio u pretekla dva mjeseca.U zadnjem live nastupu dok je pjevao pjesmu Kida Rocka Gorša je svukao kariranu košulju i ostao u bijeloj majici bez rukava. Tu gestu član žirija Goran Fox Lisica popratio je uz komentar da se svukao kao seljačina ali da i da to publika voli. Na foxov komentar Gorša se nije uvrijedio jer on doista i je seljak jer dolazi iz malog mjesta, uz to voli country glazbu.
Preostali natjecatelji showa ispratili su ga žalosni a osobito Duje Stanišić s kojim se Jurica najviše družio. Njima se pridružio i žiri na prozotnici,voditeljica showa Tonka ali i mnogi Juricini prijatelji koji su ga tijekom nastupa bodrili iz gledališta.
Anđa Marić, članica žirija je istaknula kako je Jurica svojim zabavnim nastupima osvojio njihova srca dokazao je da se treba boriti za sebe i vjerovati u sebe. Podsjećamo, prošle godine Juric nije ušao u TOP-100 kandidata a ove godine je ušao u TOP-5 kandidata i pokazao da zna pjevati.

Posebno iznenađenje večeri je bila Kim Verson (16). Uvijek mirna i samozatajna večersa je pokazala je da zna biti i drugačija. Anđa je pohvalila njezin styling i scenski nastup. Krhka Kima moćno je vladala scenom i izvrno otpjevala pjesmu na temu roka koji, sudeći po prethodnim nastupima, nije njezin fah. MIC

 


28.svibnja 2010.
Hrvatska ostala bez finala, ipka nije bilo... lako, lako je sve
Iako su kladionice govorile drugačije, a podrška eurovizijskih obožavatelja je bila ogromna, Feminnem se ipak nisu uspjele plasirati u veliku završnicu 55. Eurosonga. Oslo će zasigurno ostati u lošem sjećanju hrvatskim obožavateljima: odlična pjesma, odličan nastup, ali je očito ipak nešto nedostajalo. Što točno, vjerojatno nikada nećemo saznati.
Cure su, iako razočarane, dobro raspoložene, u što smo se uvjerili u razgovoru s Pamelom Ramljak koja se svima zahvalila na velikoj podršci posljednjih mjeseci, što im je jako puno značilo, nadodavši skromno da se nada da nas nisu jako razočarali. Neda se na službenom blogu i našalila započevši svoj članak rečenicom: “Narode moj, morat ću vas razočarat‘… Mislim da ipak nećemo pobijedit’ na Eurosongu! :D”, dok je skladatelj Branimir Mihaljević na svom Facebook profilu poručio da “tko je u bedu zbog nas neka ne bude. Polagali smo nade na pjesmu i interpretaciju. To smo imali, ali očito nije dosta.”

Neda, Nika i Pamela su dale sve od sebe i to je svakom obožavatelju najvažnije. Vratile su onu euforiju koja je nekada vladala, onaj ponos prema našoj pjesmi koji smo gotovo zaboravili. O Eurosongu se ponovno pričalo među Hrvatima, u bilo kojem kontekstu, i na tome im veliko hvala. Eurosong 2010. jednostavno nije bio naklonjen Hrvatskoj, stoga treba ići dalje i već sad krenuti u pripreme oko sljedećeg.
Finale Eurosonga sigurno neće biti isto bez Hrvatske, ali je ono sutra na rasporedu u 21 sat na HRT 1. Neka najbolja pjesma pobijedi, a našim susjedima, Milanu Stankoviću i Vukašinu Brajiću, ovim putem želimo svu sreću.


22.svibnja 2010.
Sve spremno za pjesmu Europe
Hrvatske predstvnice za pjesmu Europe grupa FEMINEM u Oslo je otputovala 19.svibnja i već je slijedećeg dana održala probno snimanje u Telenor Areni.Tijekom probe dvoranom odjeknuo i hrvatski jezik kroz riječi pjesme “Lako je sve”. Da je proba odrađena besprijekorno govore brojni komentari po stranim stranicama i forumima koji su oduševljeni vokalnom izvedbom, pjesmom, koreografijom, kao i scenografijom. Scena će tijekom nastupa biti prava domoljubna, s izmjenjivanjem boja hrvatske trobojnice, dok će, izuzev tih svjetala, scena tijekom cijelog nastupa biti blago prigušena kako bi se što bolje dočarala atmosfera pjesme. Počinje se s klupom, završava sa srcem, no većim, modernijim i puno ljepšim o kojem govore brojni novinari kao dodatni plus našem nastupu. Cure će za nastup obući haljine svjetlonarančaste boje, gotovo u boji kože.
Nakon probe slijedila je press konferencija i pregledavanje snimke a na večer su bile na partyu koji su organizirali
srpski predstvnici .
Više na aktuaknoj EUROVISION web stranici http://www.eurovision.tv/page/home

 

6.ožujka 2010.
Finalna večer DORA 2010 :
Hrvatska odabrala pjesmu za Eurosong
,u Oslo ide grupa FEMINEM s pjesmom "Lako je sve"

POBJEDNICE ovogodišnje Dore su Feminnemke s pjesmom "Lako je sve" koja je osvojila ukupno 32 boda. Drugi je bio Franko Krajcar i Indivia s pjesmom "Jobrni je jobrni". Osvojili su 28 bodova. Glavna favoritkinja ovogodišnje Dore, Franka Batelić s pjesmom "Na tvojim rukama" zauzela je tek osmo mjesto.
Uz osam najboljih skladbi iz polufinalne večeri, večeras smo u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner slušali i osam skladbi koje su se direktno plasirale u finale. Na kvarnersku su se pozornicu večeras redom popeli: Swing Mamas, Sabrina Hebiri, VIVA, Marta Kuliš, Tihomir Kožina. Carla Belovari, Klapa Iskon, AliBi, Đani Stipaničev, Doris Teur, Valungari, Franka Batelić, Žiga i Druge, Giuliano, Franko Krajcar i Indivia te Feminnem.
O pobjedniku je odlučio zbroj glasova gledatelja i stručnog žirija koji čine: Elizabeth Homsi, Željen Klašterka, Aleksandar Kostadinov, Silvije Glojnarić, Robert Urlić, Đurđica Ivanković, Želimir Babogredac, Mišo Doležal, Zvonimir Bučević. Voditelji finalne večeri nili su Mila Horvat te Mirko Fodor i Duško Čurlić, a u show programu nastupao je Tony Cetinski.
Finalna večer 18. Dore započela je izvedbom Igora Cukrova i Andreje Šušnjare koji su otpjevali pjesmu "Lijepa Tena", s kojom su nas prošle godine predstavljali na Eurosongu u Moskvi. Nakon predstavljanja žirija, na kvarnersku pozornicu prve su se popele Swing Mamas s pjesmom "Trio tulipan".  Sudeći prema aplauzu, čini se da publika nije bila oduševljena pjesmom dok su zasigurno bili zadovoljniji kada se na pozornicu popela lijepa Sabrina Hebiri. Mlada debitantica otpjevala je laganu baladu "Golu si me skinuo".

Splitski rock sastav VIVA nastupao s ljubavnom pjesmom "Zadnja kap života" i tako dodatno rasplamsao romantično raspoloženje koje vlada u Kristalnoj dvorani. Ništa bržu pjesmu nije otpjevala Marta Kuliš koja je nastupala četvrta već se kao i njezini prethodnici na Dori predstavila s laganom pjesmom "Preporođena".

Pjevač Tihomir Kožina, koji se direktno plasirao na ovogodišnju Doru, otpjevao je pjesmu "Za koga si se čuvala". Ljubavna pjesma imala je nešto snažniji ritam nego njezine prethodnice pa je i publika donekle živnula. Vedro raspoloženje dodatno je rasplamsala bivša natjecateljica HTZ-a, Carla Belovari, koja je u jučerašnjoj polufinalnoj večeri osvojila osmo mjesto. Njezina pjesma "Sada osjećam to", ljubavna je balada koja je na Indexovoj anketi osvojila 5,56 posto.
Nakon mlade Carle nastupala je Klapa Iskon s pjesmom "Vrime za kraj", također laganim
pjesmuljkom koja je jučer osvojila treće mjesto. Grupa Alibi "odrepala" je pjesmu "Prvi pogled" koja se uvelike razlikuje od ostalih pjesama, što bržim ritmom tako i maštovitom koreografijom plesača koji su ispunili pozornicu Kristalne dvorane.

Đani Stipaničev također se direktno plasirao u finale, a otpjevao je pjesmu "Nek nam bude lijepo". Nakon Đanija, na pozornicu se popela Doris Teur koja je bila apsolutna pobjednica u polufinalu. Njezina ljubavna balada "Ti me ne zaslužuješ" ne razlikuje se pretjerano od ostalih skladbi.

Jedanaesti po redu nastupali su Valungari s pjesmom "Vol or ne vol" koja je dobila najveći aplauz publike. Nakon njih na red je došla Franka Batelić koja je prema mišljenju mnogih apsolutna favoritkinja. Osim vesele pjesme "Na tvojim rukama", Franka je publici pripremila i scenski nastup pa tako napokon razbudila publiku uspavanu dosadnim pjesmuljcima.

Nakon rasplesane Franke na red su došli Žiga i Druge koji su svojom pjesmom "Blagdani" ponovno uspavali publiku. Ništa življi nije bio niti Giuliano s pjesmom "Moja draga", ali niti Franko Krajcar i Indivia s etno pjesmom "Jobrni je jobrni". Osim Franke koja je favoritkinja Indexovih čitatelja, velik broj glasova na našoj anketi dobile su i Feminnemke s baladom "Lako je sve". One su u večerašnjoj, finalnoj večeri nastupale posljednje.

 

5.ožujka 2010.
Polufinale DORA 2010: Debitantica Doris Teur oduševila gledatelje
Gledatelje je oduševila maturantica koja osim srednje škole pohađa i Rock Akademiju.Voditelji Dore komentirali su kako je za nju očigledno glasao cijeli Zaprešić

na slici: Doris Teur


OPATIJA: U Kristalnoj dvorani hotela Kvarner u Opatiji, sinoć je održana polufinalna večer izbora za pjesmu koja će Hrvatsku predstavljati na ovogodišnjem Eurosongu. U 18. finale Dore od šesnaest skladbi plasiralo se osam izvođača.
Gledatelje je oduševila maturantica iz Zaprešića Doris Teur s pjesmom "Ti me zaslužuješ".

Voditelji Dore komentirali su kako je za nju očigledno glasao cijeli Zaprešić.Osim Dore Teur, sedam najuspješnijih izvođača su Carla Belovari koja je izvela "Sada osjećam to", Swing Mamas s pjesmom "Trio tulipani", Volungari s "Vol or ne vol", Giuliano s pjesmom "Moja draga", grupa Feminnem koja pjeva "Lako je sve", klapa Iskon s pjesmom "Vrime za kraj", Franko Krajcar i grupa Indivia i njhova "Jobrni je, jobrni".

Voditelji polufinalne večeri bili su Nevena Rendeli, Duško Čurlić i Mirko Fodor dok su se iz "green rooma" javljale Ida Prester i Iva Šulentić. U show programu, za vrijeme glasovanja, nastupila je riječka grupa Putokazi, ujedno i prvi hrvatski predstavnik na Eurosongu.Finale će se održati danas u 20.15 sati, a pored najboljih osam skladbi iz polufinalne večeri, u finalu nastupaju i izvođači koji su se izravno plasirali: Đani Stipaničev, VIVA, Franka, Žiga i ŽVS Druge, Tihomir Kožina, Alibi, Sabrina Hebiri i Marta Kuliš.

23.veljače 2010.
DORA 2010 - Izbor hrvatske pjesme za Eurosong

I ove godine Opatija će ugostiti učesnike ovogodišnje DORE na kojoj će biti izabrana hrvatska pjesma za pjesmu Eurovizije.
DORA će se održati 6. ožujka u Kristalnoj dvorani Hotela Kvarner u Opatiji.
Najboljih osam, prema glasovima gledatelja putem televotinga, nastupit će i u finalu. Voditelji polufinalne večeri su Nevena Rendeli, Duško Čurlić te Mirko Fodor a iz „green rooma“ javljaju se Ida Prestar i Iva Šulentić. U show programu, za vrijeme glasovanja, nastupit će riječka atrakcija Putokazi, sastav koji je dao i prvog hrvatskog predstavnika na Eurosongu!


PROGRAM 18. DORA
Raspored skladbi u polufinalnoj večeri:
1. Feminnem: Lako je sve
2. Mijo Lešina: Tajna ljubavi
3. Valungari: Vol or ne vol
4. Martina Vrbos: Ti i ja
5. Betty Belle: Ne
6. Teška industrija: Nazovi stvari pravim imenom
7. Nikola Marjanović: Ti i muzika
8. Klapa Iskon: Vrime za kraj
9. Carla Belovari: Sada osjećam to
10. Dražen Žanko: Moja ljubav jedina
11. Filip Dizdar: Sunce
12. Swing Mamas: Trio tulipan
13. Vokalna skupina “Rivers”: Bez tebe
14. Doris Teur: Ti me ne zaslužuješ
15. Franko Krajcar i Indivia: Jobrni je jobrni
16. Giuliano: Moja draga

Finalna večer Dore 2010. održat će se u subotu, 6. ožujka u 20.15, uz direktan prijenos na Prvom programu. Pored najboljih osam skladbi iz polufinalne večeri (prema glasovima gledatelja), u finalu nastupa i osam skladbi koje su direktno plasirale: Đani Stipaničev, grupa VIVA, Franka Batelić, Žiga i Drugi, Tihomir Kožin, grupa AliBi, Sabrina Hebira i Marta Kuliš. O pobjedniku će odlučiti zbroj glasova gledatelja (televoting) i deveteročlanog stručnog žirija.
Voditelji finalne večeri su Mila Horvat te Mirko Fodor i Duško Čurlić. U show programu će, za vrijeme glasovanja, nastupiti Tony Cetinski.U SUSRET EUROSONGU U OSLU
Tusrsku
na ovogodišnjem Eurosongu predstvljat će grupa pod nazivom ManGa,
Španjolsku će predstavljati Daniel Diges s pjesmom pod nazivom “Algo pequeñito”
Srbija, Goran Bregović je skladatelj srpske pjesme na ovogodišnjem Eurosongu. Otkrio je novinarima srpskog dnevnog lista “Blic” jednu od tri moguče skladbe. Pjesma stilski i tekstualno podsjeća na pjesmu „Moja štikla” kojom je Severina predstavljala Hrvatsku na Eurosongu 2006. godine, a za koju je Bregović napravio aranžman.
Njemačka, će svoju pjesmu odabrati na večer 23. velječe.
Sinéad Mulvey & Black Daisy će s pjesmom “Et Cetera” predstavljati Irsku na ovogodišnjem Eurosongu.
Juliana Pasha s pjesmom “Nuk mundem pa ty”nastupit će za Albaniju, a kako se nagađa pjesma će biti izvedena na engleskom jeziku.

Zbog teškog financijskog stanja nacionalne televizije i velikog duga prema EBU-u upitno je sudjelovanje Bosne i Hercegovine na ovogodišnjem Eurosongu.

Televoting je odlučio kako će Sloveniju na Eurosongu u Oslu predstavljati Ansambel Roka Žlindre & Kalamari s pjesmom “Narodno zabavni rock”.

Gledatelji makedonske nacionalne televizije i ocjenjivački žiri su odlučili, u Oslo ide Gjoko Taneski i predstavlja Makedonij na ovogodišnjem Eurosongu.


Više zanimljivosti o Eurosongu ovdje
Još više o ovoj temi na stranici www.eurosong.hrarhiv vijesti
arhiv vijesti

 


  Isprintaj Proslijedi  

Home | Hrvatski proizvodi | Hrvatski suveniri | Hrvatske vinske ceste | Hrvatski maslinari | Hrvatski inovatori | Zdrava hrana | Hrvatska glazba | Ostalo | Linkovi | Kontakt

Copyright 2007 PPR. All rights reserved.
Reproduction or copying of images is prohibited.